LOOP OOK MEE IN DE

Midnight Walk Dokkum 2024

De Stichting ShelterBox Nederland zet zich samen met Shelterbox International in om noodopvang en hulpmiddelen te bieden aan families die door rampen hun huis zijn kwijtgeraakt.

Op dit moment zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen hun huis kwijt door rampen en conflicten. Door noodopvang en hulpmiddelen te bieden aan families die door rampen hun huis zijn kwijtgeraakt, verandert Shelterbox  wanhoop in hoop.
De hulp bestaat uit het bieden van een “shelterbox”. Een shelterbox is een lichte kunststof box, gevuld met een tent en andere artikelen, die nodig zijn om te overleven. De boxen bevatten verschillende materialen zoals gereedschapssets, touw, bevestigingsmaterialen en heavy-duty tentdoeken. Ze kunnen worden gebruikt als noodonderdak, maar ook om beschadigde gebouwen te repareren en om de basis te vormen van nieuwe huizen. Een standaard gepakte ShelterBox weegt 50 kg. 
De Shelterboxen staan op diverse plaatsen in de wereld klaar om zo snel mogelijk uitgedeeld te worden als het echt nodig is. 

Contact

Vragen of wil je je aanmelden? Stuur ons een berichtje!

Alle velden zijn verplicht